PL  |  EN

Determination of aflatoxins B1, B2, G1, and G2 in foodstuffs

CAMAG

Formed by the metabolism of the mold fungi Aspergillus flavus and parasiticus, aflatoxins are carcinogenic and waken the immune system. The most important naturally occurring aflatoxins are B1, B2, G1, and G2 . Of this the commonest and most potent is aflatoxin B1 . The limit concentrations to be monitored in spices, for example, are 5ppb for aflatoxin B1 and 5ppb for the sum of aflatoxins B2, G1, and G2 . In nuts the limits are 1ppm for B1 and 5ppb for the sum of aflatoxins B2, G1, and G2 .
The mycotoxins are isolated from the matrix by liquid/liquid extraction. In the case of critical matrices, a solid phase extraction step is employed. They are chromatographed on silica gel, simultaneously eluted matrix being first removed by prechromatography with diethyl ether, after which the mycotoxins are separated with chloroform – acetone – water. Densitometric evaluation is performed by fluorescence measurement at 366/>400 nm. Positive results can be confirmed by additional prechromatographic derivatization.

Pobierz aplikację Pobierz aplikację Do przeglądu aplikacji Skontaktuj się z nami

Formularz Pobrania Aplikacji

* Te pola są obowiązkowe.

Administratorem danych osobowych jest LPP Equipment Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. ul. Poznańska 563 B, PL-05-860 Święcice k/Błonia, Polska (zwana dalej „LPP”).
Wszelkie informacje dotyczące praw przysługujących osobom fizycznym, w tym prawa dostępu do danych osobowych, sprostowania danych, usunięcia danych (prawa do bycia zapomnianym), ograniczenia przetwarzania danych, przenoszenia danych, sprzeciwu oraz prawa do niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu, a także inne informacje wymagane prawem zawarte są w Polityce Prywatności.

Pokaż więcej aplikacji w:

Analytics Chromatography Thin Layer Chromatography

Zobacz więcej aplikacji związanych z:

Aparaty do chromatografii