PL  |  EN

Quantitative determination of vitamin C in fruit juices

CAMAG

Quantitative determination of ascorbic acid in fruit juices and similar products is called for when their vitamin C content is declared as an advertising feature. Ascorbic acid is also used as an antioxidant in meat products to stabilize their fresh appearance. Because here ascorbic acid is an extraneous substance, its determination is a regulatory requirement.

Mild oxidation converts vitamin C into dehydroascorbic acid. As its 2.4-dinitrophenylhydrazon (DNPH) derivate this is then separated from matrix substances by TLC and quantified densitometrically by adsorbance at 510 nm.
 

Pobierz aplikację Pobierz aplikację Do przeglądu aplikacji Skontaktuj się z nami

Formularz Pobrania Aplikacji

* Te pola są obowiązkowe.

Administratorem danych osobowych jest LPP Equipment Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. ul. Poznańska 563 B, PL-05-860 Święcice k/Błonia, Polska (zwana dalej „LPP”).
Wszelkie informacje dotyczące praw przysługujących osobom fizycznym, w tym prawa dostępu do danych osobowych, sprostowania danych, usunięcia danych (prawa do bycia zapomnianym), ograniczenia przetwarzania danych, przenoszenia danych, sprzeciwu oraz prawa do niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu, a także inne informacje wymagane prawem zawarte są w Polityce Prywatności.

Pokaż więcej aplikacji w:

Analytics Chromatography Thin Layer Chromatography

Zobacz więcej aplikacji związanych z:

Aparaty do chromatografii