PL  |  EN

Pressurized Solvent Extraction of Food for the Determination of trans-Fatty Acid in Cookies and Brown Rice

BÜCHI Labortechnik AG

In this Short Note, the determination of trans-fatty acids using the SpeedExtractor E-916 for the extraction of the lipid of foodstuff is shown. The results obtained with SpeedExtractor E-916 were compared to the ones obtained with conventional methods (BUCHI Extraction Unit E-816 Hot Extraction [1], Acid Hydrolyse [2], and Folch [3]). The result showed good correlation and it was demonstrated that neither oxidative degeneration nor new trans isomerization of unsaturated fatty acid occurred during the pressurized solvent extraction.

Pobierz aplikację Pobierz aplikację Do przeglądu aplikacji Skontaktuj się z nami

Formularz Pobrania Aplikacji

* Te pola są obowiązkowe.

Administratorem danych osobowych jest LPP Equipment Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. ul. Poznańska 563 B, PL-05-860 Święcice k/Błonia, Polska (zwana dalej „LPP”).
Wszelkie informacje dotyczące praw przysługujących osobom fizycznym, w tym prawa dostępu do danych osobowych, sprostowania danych, usunięcia danych (prawa do bycia zapomnianym), ograniczenia przetwarzania danych, przenoszenia danych, sprzeciwu oraz prawa do niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu, a także inne informacje wymagane prawem zawarte są w Polityce Prywatności.

Pokaż więcej aplikacji w:

Analytics Ekstrakcja Sample Preparation

Zobacz więcej aplikacji związanych z:

Systemy destylacyjne i ekstrakcyjne