PL  |  EN

Fat determination of milk powder and infant formula samples without hydrolysis

BÜCHI Labortechnik AG

The determination of fat in food is a routine procedure used in quality assurance and for labelling. Furthermore, the extracted fat is often used for contaminant analysis, e.g. dioxins.
Below, a procedure for fat determination in milk powder and infant formula is presented. Samples are not hydrolysed prior to the extraction with Speed Extractor E-916 – hence, the process time is reduced and chemicals saved.
For comparison, fat determination was performed with a prior hydrolysis step.

Pobierz aplikację Pobierz aplikację Do przeglądu aplikacji Skontaktuj się z nami

Formularz Pobrania Aplikacji

* Te pola są obowiązkowe.

Administratorem danych osobowych jest LPP Equipment Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. ul. Poznańska 563 B, PL-05-860 Święcice k/Błonia, Polska (zwana dalej „LPP”).
Wszelkie informacje dotyczące praw przysługujących osobom fizycznym, w tym prawa dostępu do danych osobowych, sprostowania danych, usunięcia danych (prawa do bycia zapomnianym), ograniczenia przetwarzania danych, przenoszenia danych, sprzeciwu oraz prawa do niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu, a także inne informacje wymagane prawem zawarte są w Polityce Prywatności.

Pokaż więcej aplikacji w:

Analytics Ekstrakcja

Zobacz więcej aplikacji związanych z:

Systemy destylacyjne i ekstrakcyjne