PL  |  EN

Gravimetric fat determination of liquid dairy samples by parallel evaporation after extraction following the Mojonnier method (ISO 1211:2010)

BÜCHI Labortechnik AG

The fat in liquid dairy samples is usually extracted with an organic solvent that is then evaporated to complete dryness prior to gravimetric analysis.
In this short note, initial conditions and evaporation settings for the parallel evaporation of milk fat dissolved in diethyl ether / light petroleum are presented. These settings have been optimized for fast and accurate results with simultaneously high solvent recoveries.

Pobierz aplikację Pobierz aplikację Do przeglądu aplikacji Skontaktuj się z nami

Formularz Pobrania Aplikacji

* Te pola są obowiązkowe.

Administratorem danych osobowych jest LPP Equipment Sp. z o.o. z siedzibą przy ul. ul. Poznańska 563 B, PL-05-860 Święcice k/Błonia, Polska (zwana dalej „LPP”).
Wszelkie informacje dotyczące praw przysługujących osobom fizycznym, w tym prawa dostępu do danych osobowych, sprostowania danych, usunięcia danych (prawa do bycia zapomnianym), ograniczenia przetwarzania danych, przenoszenia danych, sprzeciwu oraz prawa do niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji w tym profilowaniu, a także inne informacje wymagane prawem zawarte są w Polityce Prywatności.

Pokaż więcej aplikacji w:

Analytics Sample Preparation

Zobacz więcej aplikacji związanych z:

Wyparki